Projecten in uitvoering

Home/Welfare projecten/Projecten in uitvoering

De volgende projecten zijn op dit moment in uitvoering;

 

Nieuw zeemanshuis in Oostvoorne

Mei 2016; De Rotterdamse haven krijgt, met een opstart-ondersteuning van het Rotterdam Port Welfare Committee, Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Westvoorne, en een groep uiteenlopende financiers, een nieuw zeemanshuis. Het wordt onder de naam International Seafarers’ Centre The Bridge gevestigd in Oostvoorne. Het zeemanshuis komt onder de leiding van Edwin van Os (verkeersbegeleider en communicatieadviseur, gedetacheerd door het Havenbedrijf).
Met het vorig jaar geopende zeemanshuis in Brielle voor zeevarenden onder de Deense vlag en de Flying Angels Club in Schiedam heeft de haven van Rotterdam straks drie zeemanshuizen.

De Man 10 juni 2016

Manager Edwin van Os, Port of Rotterdam HR Manager Arjen van Tilborg, ISC-LCO Chairman Bernt Koning

Een aantal vrijwilligers uit het westelijk havengebied richtte de Stichting International Seafarers’ Centre LCO met als doel om een zeemanshuis op te zetten. Zij zijn de drijvende kracht achter The Bridge. Locatieonderzoek wees dorpshuis ‘De Man’ in Oostvoorne aan als uitstekend onderkomen voor het zeemanshuis. In het dorpshuis krijgt de stichting de beschikking over een foyer met eigen ruimte en ingang voor ontvangsten in andere te huren ruimtes. Verder kan men gebruik maken van de aanwezige niet commerciële bar, de kitchenette, WiFi en parkeergelegenheid. Het zeemanshuis krijgt een eigen busje – een donatie van de Stichting Welzijn Zeevarenden Rotterdam – om de zeevarenden van en naar de terminal te brengen.

Er zullen activiteiten voor zeevarenden georganiseerd worden zoals karaoke-avonden en vieringen op religieuze feestdagen. Ook andere Rotterdamse ‘zeemans-welzijnsorganisaties’ kunnen gebruik maken van het centrum, bijvoorbeeld als uitvalsbasis voor scheepsbezoek of voor persoonlijke gesprekken met zeevarenden.

Beheerder Edwin van Os is vanaf 1 april 2016 officieel gestart met de inrichting van het zeemanshuis. Het is de bedoeling dat het in augustus als proef open gaat en in oktober 2016 definitief. Edwin zoekt nog vrijwilligers voor de begeleiding van de zeelieden. Die kunnen zich aanmelden bij de Stichting LCO; 06-53239530.

www.isc-thebridge.com


 

Brochure ‘Welkom in Rotterdam’

Maart 2016; Het Rotterdam Port Welfare Committee gaat een brochure uitgeven met een totaal-overzicht aan voorzieningen voor zeevarenden in Rotterdam, van tandartsen tot welzijnsorganisaties en van clubs en winkels tot fondsen, kortom al die informatie die voor zeevarenden die Rotterdam aandoen van belang kan zijn. Al deze adressen worden op de website beschikbaar gesteld alsook in een papieren ‘pocketcard’ die veel informatie kwijt kan en tegelijkertijd handig mee te dragen is zonder te beschadigen. De pocketcard krijgt bovendien een havenkaart met havennummers, hetgeen handig is voor het welzijnswerk.


 

Nieuwe website voor C.A.S.C.O.

December 2015; De stichting C.A.S.C.O. hoopt met haar nieuwe website, die nu tweetalig zal worden, haar achterban aan-de-wal, en met name de zeelieden, goed te kunnen informeren over wat C.A.S.C.O. doet en kan doen in de Rotterdamse haven. “Dankzij het internet zijn de contacten ook met de zeelieden die wij ooit hebben ontmoet vriendschappelijk, hartverwarmend.” www.casconederland.nl

CASCO website