Projecten

Nieuwe verwarmingsketel voor Flying Angels Club

Februari 2016; Het committeee heeft ingestemd met de aanvraag van het zeemanshuis in Schiedam voor het vervangen van de verwarmingsketel, essentieel voor het runnen van een club en daarmee voor het welzijn van zeevarenden.
De mission to seafarers zorgt voor het spirituele, morele en fysieke welzijn van alle zeevarenden en hun families over de hele wereld. The Flying Angel Club in Schiedam is te bereiken op tel.nr. 31-10-426 09 33 en is dagelijks geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Het voorziet in rust aan de wal, een kans om even weg te zijn van het schip, contact met familieleden te hebben, spelletjes te spelen, een drankje en ontspanning. Het nieuwe verwarmingssysteem zal de zeevarenden meer laten genieten van comfort in de club en zal zo de club helpen te overleven. Met behulp van het project is de inefficiënte ketel, meer dan 20 jaar oud, verwijderd en vervangen door een nieuwe en efficiëntere, met een temperatuur op een comfortabel niveau, en tegelijkertijd een besparing van 15 tot 20%.

“Het nieuwe systeem is geïnstalleerd en getest! Het houdt het gebouw zonder moeite warm. Dus namens alle zeevarenden willen we hartelijk dank zeggen aan het Rotterdam Port Welfare Committee voor het verzekeren van een toekomst voor de Flying Angel Club. Heel erg bedankt voor zo’n prachtig geschenk dat zeevarenden decennialang zal warm houden!”

Aad van Elslwijk next to old heater

Aad van Elslwijk next to old heater

New heater with lots of floor space

New heater with lots of floor space

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fietsen voor Zeemans Club in Brielle

November 2015; De Deense overheid opende op 4 maart 2015 een nieuwe zeemansclub in Brielle. De club is open voor alle zeelieden op schepen onder Deense vlag. Een minibus kan zeevarenden van en naar de club brengen. “De aankoop van 3 fietsen van het Rotterdam Port Welfare Committee die zeevarenden kunnen gebruiken in Brielle is fantastisch, het biedt een mooie extra vrijetijdsbesteding”. Ook een zeevarende van een niet-Deense vlag die bij toeval in Brielle is, zal toestemming krijgen om een van de fietsen te lenen.

Bicycles zeemansclub Brielle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kerstactie 2015

Oktober 2015. Sinds jaren verspreidt Comité Kerstfeest op Zee vóór en rond de Kerst een groot aantal kerstpakketten onder bemanningen van alle nationaliteiten op schepen van Nederlandse rederijen. Vrijwilligers zijn maanden bezig met het uitzoeken van geschikte geschenken voor de kerstpakketten en het inpakken ervan. Aan de distributie van de pakketten werken een groot aantal organisaties mee, zoals CASCO. Op deze manier worden ook bemanningen van zeeschepen die aan de ketting zijn gelegd en zeevarenden die de wacht houden op schepen die zijn opgelegd, niet vergeten. Met de kerstcadeaus geeft het Comité Kerstfeest op Zee wat extra aandacht aan bemanningen op zee, juist in de kerstperiode. Het Rotterdam Port Welfare Committee heeft in 2015 een financiële ondersteuning geboden voor de aankoop van cadeaus.

20151012_1444344   Gerard         20151012_1444400

 


 

A3 Copy machine voor de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam

Augustus 2015. De Noorse Zeemanskerk bezoekt Noorse bemanningsleden en andere nationaliteiten aan boord, elke dag, zoals ze dat al doen sinds 1876. Lokaal nieuws en contact met de Noorse Seaman’s Church in alle wereldhavens is een lange traditie. Met minder Noren aan boord en met meer internationale bemanningen, wordt lokaal nieuws en persoonlijk contact van huis steeds meer gewaardeerd. De financiële steun voor de aankoop van een A3 kopieermachine helpt de kerk om lokale Noorse, Scandinavische, Philipijnse en andere kranten aan boord aan te bieden.

 


Nieuw verlichtingsysteem bij de Flying Angel Club

Juli 2015. Dit verlichtingproject heeft de Flying Angel Club aan de Admiraal Trompstraat in Schiedam opgefleurd. Het project heeft de oude verlichting verwijderd en vervangen door nieuwe LED-verlichting. De oorspronkelijke verlichting was meer dan 20 jaar oud en had een groot aantal functionele problemen. De nieuwe lampen geven de zeevarenden een betere verlichting en een veel betere sfeer. Het draagt er toe bij om nog meer van de club te genieten en het verblijf van boord te veraangenamen. “We zijn blij dat onze club weer helder en vrolijk is.”

New lightning system Flying Angels Club - Before

Verlichting Flying Angel Club – Oude verlichting

 


Voor; oude verlichting met veel lampen die niet meer werkten en onvervangbaar waren, rails die los van het plafond waren, en een hal die vrijwel donker bleef.

 

 

 

New lightning system Flying Angels Club - After I

Helderder licht in the Flying Angel Club – Nieuwe verlichting

 

 

 

 

 

 

 

 


Na; de nieuwe LED-verlichting, stevig bevestigd aan de balken van het plafond, een levensduur van circa 10 jaar, en meer en veel helderder licht. De gouden binnenbekleding van de lampen geven de hal een aangenaam warm licht.

New lightning system Flying Angels Club - After II

Beter en warmer licht in the Flying Angel Club – Nieuwe verlichting